Vaak wordt relatietherapie gezien als laatste redmiddel om te beslissen, bij elkaar te blijven of juist uit elkaar te gaan. Dat hoeft niet.

Relatietherapie kan oplossingen aandragen voor communicatieproblemen, conflicten, verwijdering, seksuele problemen, jaloezie en ontrouw. Iedere relatie kent goede en minder goede momenten. Wanneer jullie er samen niet meer uitkomen en de patronen, communicatie problemen en bijbehorende emoties blijven maar terugkeren, is het wellicht goed om eens te praten met een professional. Iemand die objectief is en een vertaalslag kan maken naar beide kanten. Relatietherapie is effectief omdat jullie elkaar op een ander niveau leren begrijpen.

Soms kan het voor je partner nog een stap te ver zijn om in relatietherapie te gaan. Schroom dan niet om alleen een afspraak te maken. Ik kan je helpen te reflecteren op je eigen aandeel in de relatie en je adviseren in je eigen groei en ontwikkeling. Met jezelf aan de slag gaan brengt, vanzelf óók een effect teweeg, binnen je relatie.


Individuele counseling

Gezinstherapie